Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Rekrymessut: Työtä ja tunne(ttuu)tta Sydänsuomeen!

Sydänsuomen yhteiset rekrymessut kutsuvat työnantajia ja työntekijöitä Kannonkosken Piispalaan 17.4.2024.

Tule mukaan Sydänsuomen rekrymessuille, joko kertomaan yrityksestäsi työnantajana tai itsestäsi työntekijänä!

Miten saamme osaavia tekijöitä Sydänsuomeen? Mistä löytyisi työ- tai harjoittelupaikka? Tervetuloa etsimään vastauksia näihin kysymyksiin Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren yhteisille Sydänsuomen rekrymessuille 17.4.2024 Kannonkosken Piispalaan (Kurssitie 40).

Päivä koostuu kahdesta osasta. Aamupäivä on varattu työnantajien oman työnantajafoorumin tapaamiseen. Iltapäivällä työnantajat, työnhakijat ja opiskelijat pääsevät kohtaamaan toisiaan rekrymessujen merkeissä.


− Työntekijäpulan ratkaiseminen on yksi visaisempia haasteitamme Sydänsuomessa-alueella. Haluamme siksi tuoda seitsemän kunnan alueelta työnantajat, työnhakijat ja opiskelijat yhteen miettimään, miten rakennamme Sydänsuomesta entistäkin houkuttelevamman, Sydänsuomen aluekoordinaattori Minna Jaakkola sanoo.

Uusi työnantajafoorumi käynnistää toimintansa

Aamupäivän ohjelma klo 10–12 on suunnattu Sydänsuomessa-alueen työnantajille. Työnantajafoorumi kutsuu Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren työnantajat pohtimaan yhdessä, miten rekrytoinnin haasteita olisi mahdollista taklata alueella yhteisvoimin.

Foorumin avaa inspiroiva puheenvuoro myöhemmin julkistettavalta asiantuntijalta. Lisäksi uusi Ammattilaisia Sydänsuomeen -hanke esittäytyy. Hankkeen tavoitteena on edistää osaavan työvoiman saamista mm. tekemällä näkyväksi Sydänsuomen palveluja ja vahvuuksia sellaisella tavalla, jota alueen työnantajien ja rekrytointiyritysten on helppoa hyödyntää.

Lisäksi nyt perustettavan työnantajafoorumin puitteissa on tarkoitus kokeilla uusia rekrytoinnin tapoja ja etsiä yhdessä ratkaisuja rekrytoinneissa havaittuihin pulmiin sellaisella tavalla, josta koko alue hyötyy.


− Teemme myös näkyväksi rekrytoinnin onnistumisia ja meillä Sydänsuomessa jo olevia hyviä toimintamalleja, Jaakkola sanoo.

Iltapäivällä työnantajat ja työnhakijat kohtaavat rekrymessuilla

Iltapäivällä klo 13–17 työnantajat pääsevät kertomaan itsestään työnhakijoille ja vastaavasti työnhakijat pääsevät esittäytymään työnantajille.

Kaikki Sydänsuomessa sijaitsevat yritykset, yhdistykset, kunnat ja muut toimijat saavat halutessaan maksutta oman esittelytilan tapahtumasta. Esittelytilan voi varata ilmoittautumalla artikkelin lopussa olevan linkin kautta.


− Iltapäivän mittaan kuulemme tietoiskuja kouluttautumisesta, yritysten tarinoita ja ajankohtaista asiaa TE-palveluista, sidosryhmäkoordinaattori Vilja Paavola Keski-Suomen TE-palveluista sanoo.

Päivän aikana messuihin tutustuu myös 60 kansainvälistä korkeakouluopiskelijaa JAMKista ja Jyväskylän yliopistosta. Myös alueen lukiolaiset kutsutaan mukaan tilaisuuteen.

Työnantajafoorumin ja rekrymessut järjestävät yhteistyössä Ammattilaisia Sydänsuomeen -hanke ja Keski-Suomen TE-palvelut.