Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Kannonkoski Karstula Kinnula Kivijärvi Kyyjärvi Pihtipudas Viitasaari

Vahvistamme alueen elinvoimaa yhdessä!

Teemme Sydänsuomessa-kuntien (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari) voimin tavoitteellista alueyhteistyötä, jossa kehittämishankkeita hyödynnetään alueen strategisen kehittämisen työkaluina.

Aluestrategiamme keihäänkärjet ovat

  • Puhtia ennakointiin – Selviämme yhdessä tulevaisuuden murroksista osaamisen avulla.
  • Sykettä yritystoimintaan – Monipuolisella yhteistyöllä ja asiakaslähtöisyydellä kilpailu- ja uudistumiskykyä.
  • Erottuvuutta edelläkävijyydestä – Alueellisella osaamisellamme ratkaisemme haasteet ja rakennamme näkyvyyttä.

Jokainen Sydänsuomessa-alueen yhteisistä kehittämishankkeista kiinnittyy yhteen tai useampaan aluestrategian keihäänkärkeen. Näin hankkeista muodostuu toisiaan täydentävä kokonaisuus, joka rakentaa Sydänsuomen valoisampaa tulevaisuutta.

Aluejohtamismalli tuo ketteryyttä kehittämiseen

Aluekehitysmallimme on kiinnostava ja uniikki koko Suomen mittakaavassa. Yhden juridisen organisaation sijaan uskomme avoimen ja joustavan verkoston voimaan.

Yhteinen työskentelymme nojaa kahteen tiimiin. Kuntatiimissä alueen kunnanjohtajat asettavat tavoitteet ja tekevät suuremmat strategiset linjaukset. He päättävät alueen yhteisestä edunvalvonnasta ja laajemmista ulospäin tehtävistä avauksista. Kunnat rahoittavat aluekehitystyötä asukasluvun pohjalta määräytyvällä summalla vuosittain.

Kehittäjätiimi kokoaa yhteen alueen kehittämisyhtiöiden ja kuntien elinvoimayksiköiden edustajat. Mukana tiimissä on myös JAMK, Poke, rahoittajien edustus ja aluekoordinaattori. Kehittäjätiimi päättää toteutettavista hankkeista yhteisen kehittämisbudjetin asettamissa rajoissa.

Aluekoordinaattori toimii asioiden kokoajana, aluekehittäjänä ja yhteistyön sujuvuuden varmistajana kahden tiimin välillä.

Kerromme mielellämme tekemästämme aluekehitystyöstä! Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Sydänsuomi lukuina

  • 7 pohjoisen Keski-Suomen kuntaa
  • 5 048 km² maapinta-alaa
  • 401 100 hehtaaria metsää
  • 18 485 asukasta
  • 1500 yrittäjää
  • 816 järveä
  • yksi Pihtiputaan mummo

Lue lisää

Pohjoisessa Keski-Suomessa ilmastopäästöt ovat laskeneet lähes 32 prosenttia vuodesta 2007 

Suomen ympäristökeskus SYKE julkaisi hiljattain kuntien ja alueiden tuoreimmat, vuoden 2022 kasvihuonekaasupäästötiedot. Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan,

Kansainväliset opiskelijat ihastuivat Kyyjärven työnantajiin

Jyväskylässä korkeakoulututkintoa suorittavat kansainväliset opiskelijat ovat viime kuukausina osoittaneet Sydänsuomessa-aluetta kohtaan laajaa kiinnostusta. Nuoret ovat

15 miljoonaa aluekehitykseen

Erilaiset hankkeet tuovat Sydänsuomessa-alueelle rahavirtaa, jota käytetään alueen kehittämiseen. Sydänsuomen kunnat ja yritykset sekä alueella
Omistajanvaihdosten superpäivä! YrityskaupaKS-aloituseminaari klo 8.30-12 & Keski-Suomen Yritysmarkkinat klo 13-16 (myös etänä ja anonyymisti) & omistajanvaihdosasiantuntijafoorumi klo 13-15. To 6.6.2024 klo 8.30-16 Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa. Keynote-puhujana soutaja Jari Saario. Logopalkki: Euroopan unionin osarahoittama, YritykaupaKS, Yrittäjät Keski-Suomi, Sydänsuomessa, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Witas Oy.

Tervetuloa YrityskaupaKS-aloitusseminaariin 6.6.2024 Peurunkaan

YrityskaupaKS-aloitusseminaari 6.6.2024 on keskisuomalaisten omistajanvaihdosten superpäivä, tervetuloa mukaan!
1 2 3 5

Löydä ajantasainen tieto alueesi suurhankkeista

Kaustisen seutukunnan ja Sydänsuomessa -alueiden suurhankkeet kätevästi kartalla ja artikkelein.

Suurhanketoimisto