Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Kannonkoski Karstula Kinnula Kivijärvi Kyyjärvi Pihtipudas Viitasaari

Tervetuloa luontoelämysten pariin Sydänsuomeen!

Sydänsuomi sopii sinulle, joka rakastat puhdasta luontoa ja hiljaisuutta keskellä järviä ja erämaata. Karu suoluontomme on suomalaisuuden syvintä ydintä ja se vie kokijansa oman itsensä äärelle. Kokematon, villi luonto tarjoaa vastapainoa ajassamme kuormittuneille kokijoille. Matkailemalla täällä, tuet aina paikallista yrittäjyyttä.

Meillä on täällä kaksi ainutlaatuista ja rauhallista kansallispuistoa, Salamajärven kansallispuisto ja Pyhä-Häkki. Salamajärven kansallispuisto tunnetaan metsäpeuran valtakuntana ja sen vuoksi monet reitit ovatkin nimetty peuran mukaan. Jos sinulla on onnea, voit kohdata tämän mystisen eläimen luontopolun varrella. Pyhä-Häkki on tunnettu ikiaikaisista aarniometsistään ja mäntyjen palokoroista. Siellä voit samoilla muinaisten haltijoiden jalanjäljissä.

Majoitus

Sydänsuomessa majoitut ja lataat akkuja uniikeissa kohteissa keskellä erämaaluontoa. Miltä kuulostaisi yö luontoluksuksen äärellä Niliaitassa tai glamping-teltassa? Perinteisempään majoittumiseen alueelta löytyy myös hotelleja ja mökkejä.

Ruokailu

Sydänsuomessa sijaitsee useita lähiruoan tuottajia. Näiden tuotteita löydät kätevästi vaikkapa Syvänmaan lähituotemyymälästä Kinnulan Parlamentista tai LähiKontista, Karstulasta. Sydänsuomalainen keittiö koostuu kala- ja riistaruoasta sekä metsäisistä mauista. Erikoisempien ruokapaikkojen lisäksi löydät alueeltamme myös perinteisiä lounasravintoloita.

Ohjelmapalvelut

Sydänsuomalaiset ohjelmapalvelut tarjotaan usein luonnon äärellä, tutustuen paikalliseen luontoon ja elämänmenoon. Perinteisen kalastuksen ja retkeilyn lisäksi pääset kokemaan tarinallisia hyvinvointielämyksiä. Olemme myös osa Keski-Suomen saunamaakuntaa, joten saunominen ja saunassa toteutettavat hyvinvointipalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Sydänsuomi lukuina

  • 7 pohjoisen Keski-Suomen kuntaa
  • 5 048 km² maapinta-alaa
  • 401 100 hehtaaria metsää
  • 18 485 asukasta
  • 1500 yrittäjää
  • 816 järveä
  • yksi Pihtiputaan mummo

Lue lisää aiheesta

Karkausmäen Kammari – piilopaikkasi seikkailujen välissä

Karkausmäen Kammarin tarina Kinnulassa alkoi vuonna 2015. Hirsitalon jämerä olemus kutsuu luokseen tunnelmallaan ja huokuu

Sydänsuomen yhteistä matkailuviestintää edistettiin iloisissa tunnelmissa

Matkailuyritykset ovat avainasemassa, kun luodaan alueen yhteistä brändiä ja viestintää. Yrityksiä rohkaistaan viestimään aktiivisesti.

Sydänsuomen matkailupalvelut halutaan digitaalisesti ostettaviksi

Digitaalisesti ostettavissa olevat matkailupalvelut ja -tuotteet ovat elinehto matkailutoimijalle.

Salamajärven kansallispuisto, Sydänsuomen aarre

Suon laulu kuuluu pohjoisesta Keski-Suomesta, Sydänsuomesta. Salamajärven kansallispuisto on eteläisen Suomen laajin erämaa-alue, jonka alueella
1 2 3 4

Löydä ajantasainen tieto alueesi suurhankkeista

Kaustisen seutukunnan ja Sydänsuomessa -alueiden suurhankkeet kätevästi kartalla ja artikkelein.

Suurhanketoimisto