Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Sydänsuomessa-alueen ilme ja nettisivut kertovat merkityksellisestä arjesta

Sydänsuomen uudistuneet nettisivut ja aluebrändi kertovat seitsemän maaseutumaisen kunnan arjesta pohjoisessa Keski-Suomessa: Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren. Sivuilta löytyy tietoa alueen työpaikoista, asumisen mahdollisuuksista, palveluista ja harrastuksista.

Sydänsuomessa-brändin kokonaisuudistuksessa uudistettiin sekä nettisivuja että brändin visuaalista ilmettä. Nettisivuille tuli kokonaan uusia sisältöosioita, kuten matkailu ja aluekehitys.

Sydänsuomessa.fi -verkkosivu-uudistuksella tavoiteltiin helppoutta ja selkeyttä. Sydänsuomessa-sivustolta löytyy nyt myös uusia sisältöjä, kuten matkailu, sillä se on keskeinen elinkeino alueellamme ja myös ponnahduslauta alueen haltuunottoon vaikkapa myöhempää vapaa-ajan asumista tai työskentelyä varten. Sivuston sisältöjä täydennetään jatkuvasti.

Uusi Sydänsuomessa-sivusto onkin entistä monipuolisempi, helppokäyttöisempi ja modernimpi ikkuna Sydänsuomen arkeen. Verkkosivujen uudistamisen yhteydessä myös graafinen ilme uudistettiin. Kokonaisvaltaisen uudistuksen toteutti Family Creatives Oy.

Sydänsuomessa-ilmeen taustalta löytyy keskeisenä inspiroivana tekijänä yhteisöllisyys, rakkaus luontoon ja avoimuus uudelle. Digitaalisen maailman saavutettavuuskriteerit on huomioitu.

− Sydänsuomi on uniikki, ainutlaatuinen alue. Haluamme olla saavutettavia ja helposti lähestyttäviä niin verkossa kuin livemaailmassakin, Sydänsuomen aluekoordinaattori Minna Jaakkola sanoo.

Sivustolla esitellään ensimmäistä kertaa alueen yhteistä aluekehitystä kootusti: aikaisemmin esimerkiksi yhteiset kehittämishankkeet ovat sirpaloituneet hallinnoijan mukaan useille eri verkkosivustoille. Uutuutena on myös pääsy Suurhanketoimistoon, jossa alueen yritykset voivat päästä osallisiksi työmahdollisuuksista osana alihankintaketjuja.

Yhteinen aluemarkkinointi tuo laajempaa näkyvyyttä

Sydänsuomessa on seitsemän maaseutukunnan muodostama alue pohjoisessa Keski-Suomessa. 18 000 asukkaan alue nojaa elinkeinoissaan luontoon niin puuteollisuudessa, matkailussa kuin uusiutuvassa energiatuotannossakin.

Sydänsuomessa-verkkosivut kokoavat yhteen koko alueen vahvuudet ja mahdollisuudet. Esimerkiksi alueelle muuttavalle voi löytyä työpaikka yhdestä kunnasta, hänen puolisolleen työ naapurikunnasta ja koko perheelle unelmien koti kolmannen kunnan puolelta. 

− Meidän on järkevää markkinoida tätä aluetta yhteisenä kokonaisuutena sen sijaan, että jokainen yrittää yksin. Yhteisellä tekemisellä on mahdollista saada laajempaa näkyvyyttä ja viestinnän vaikuttavuutta, Jaakkola tiivistää.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden tuoda esiin omia kokemuksia ja tarinoita yhteiseen alueeseemme liittyen ja kutsumme kaikki alueen aktiiviset yrittäjät, yhdistystoimijat ja kunnat tuottamaan sisältöjä yhteisille aluesivuille. Tavoitteemme on tuoda jatkuvasti uutta sisältöä esiin ja pystymme nostamaan julkisuuteen jo olemassa olevia hyviä juttuja eri puolilta aluetta. 

Sydänsuomessa tärkein on tallessa

Sydänsuomessa-kunnat tekevät tavoitteellista alueyhteistyötä, jossa kehittämishankkeita hyödynnetään alueen strategisen kehittämisen työkaluina.

Sydänsuomessa alueen visiona on, että Sydänsuomessa-alue tunnetaan menestyvänä ja turvallisena alueena vuonna 2026. Aluestrategian keihäänkärjet ovat

  • Puhtia ennakointiin – Selviämme yhdessä tulevaisuuden murroksista osaamisen avulla.
  • Sykettä yritystoimintaan – Monipuolisella yhteistyöllä ja asiakaslähtöisyydellä kilpailu- ja uudistumiskykyä.
  • Erottuvuutta edelläkävijyydestä – Alueellisella osaamisellamme ratkaisemme haasteet ja rakennamme näkyvyyttä.

Myös yhteinen visuaalinen ilme, alueen yhteiset verkkosivut ja somekanavat ovat osa alueen tunnettuuden edistämistä. Alueen kanavia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa.

Sydänsuomessa tärkein on tallessa -ajatuksella halutaan sanoa, että alueellamme on säilynyt jotain aitoa ja merkityksellistä. Toisaalta se, mikä sijaitsee Sydänsuomessa on turvassa. Turvallisuus ja kestävyys ovat alueemme keskeisiä arvoja, joista haluamme viestiä.

Lisätietoja Sydänsuomessa-alueen visuaalisen ilmeen ja verkkosivujen uudistuksesta antaa aluekoordinaattori Minna Jaakkola, minna.jaakkola@witas.fi, puh. 040 588 1957.