Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Sydänsuomessa luodaan hyvää oloa yhdessä, luonnosta voimaa ammentaen

Sydänsuomessa ihmiset elävät osana villiä luontoa. Soilla ja metsissä on totuttu kulkemaan ja  nauttimaan luonnon suomista elämyksistä jo ikiajoista lähtien.

Sydänsuomessa suomalainen suo ja erämaa otetaan vahvasti mukaan matkailun kehittämiseen. Kuva: Anne Kalliola

 

Luonnon hoitavaa vaikutusta, suoerämaiden ja metsien antimia on vuosisatojen ajan opittu käyttämään ihmisen hyvinvoinnin avuksi ja tueksi.  Perinne jatkuu tänäkin päivänä ja Sydänsuomen matkailukohteissa on tarjolla  uusia, kiireiselle nykyihmiselle sopivia hyvinvointipalveluja, joissa on lähteenä alueen upea luonto ja sen antimet. 

Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hemmottelua

Kivijärvellä sijaitsevassa Hannunkiven lomakylässä toimivan Villipeura Oy:n sekä Kinnulan ja Lestijärven yrittäjien Syvänmaa-verkostojen yrittäjät haluavat helliä asiakkaitaan monipuolisin hemmotteluhoidoin ja palveluin, jotka tekevät hyvää fyysiselle keholle, keventävät mieltä ja hoitavat sisintä, vahvistaen mielen ja kehon tasapainoista olotilaa.

Palveluista löytyy ihania hemmotteluhierontoja, elämyksellisiä kylpyseremonioita, äänimatkoja sekä erilaisia suloisia luontohetkiä: luontojoogaa ja tarinallisia retkiä metsänhenkien maille. Myös perinteisempiä hierontoja on tarjolla, niiden avulla pystyy astumaan syvään rentouden ja hyvänolon tilaan, jolloin keho saa päästää irti stressistä ja kireyksistä ja vastaanottaa hyväksyvää hoivaa ja kosketusta.

Kylpyseremoniat ovat upeita, taianomaisia tilaisuuksia juhlistaa elämää joko oman porukan kesken tai sitten ylellisenä kokokylpynä aivan itseesi keskittyen. Kukkasin koristeltu kylpy sekä kokemusta syventävä äänimatka kehärummun ja laulun kera on ikimuistoinen kokemus!

 

Muun muassa Löytöläntytär, Marja Suominen, tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluja Sydänsuomessa. Kuva: Anne Kalliola

 

Het pikkusen hyvveä -tapahtuma johdattaa juhannuksen tunnelmaan 

Hannunkiven lomakylän uusissa hyvinvointitapahtumissa paneudutaan hyvään oloon ja hemmotteluun. Het pikkuse hyvveä -hyvinvointipäivät juhannusviikolla ovat oiva tapa tutustua erilaisiin hoitomuotoihin, osallistua saunaseremonioihin tai taiteen kautta manifestointiin. Tai saada lisävalaistusta itsetuntemukseen tulkinnoissa, tuntea tanssin syke kehossa, tai vain ottaa päivät hemmottelun kannalta.    

”Sauno syvämmen kyllyyvestä”

Eikä sovi unohtaa ikiaikaista, parantavaa hoitomuotoa eli perinteistä suomalaista saunaa!
Sydänsuomen alue on osa Keski-Suomen saunamaakuntaa ja kesäisin järjestetään erityinen saunamaakuntaviikko, mutta saunomaan pääsee toki muulloinkin ympäri vuoden.
Sydänsuomessa lomaileva voikin valita monista eri vaihtoehdoista itselleen sopivia saunomiskokemuksia.

Kinnulassa pääsee istahtamaan lauteille vanhan pappilan riihisaunassa ja pulahtamaan välillä Pappilanjokeen vilvoittelemaan. Pappilan välittömässä läheisyydessä on upeasti maisemaan uppoutuva savusauna, jonka lauteilla keho rauhoittuu ja mieli saattaa matkata menneisiin aikoihin, Syvänmaan savupirtteihin ja yksinkertaisen rikkaaseen maalaiselämään.

Karkausmäellä voi nauttia luontokylpylässä, jonka puulämmitteisen saunan löylyistä voi laskeutua nautinnollisen rentouttavaan kuumaan paljuun. Saunomiskokemukseen voi yhdistää hemmottelun turve- tai suklaasaunalla tai ihanilla luonnonyrttijalkakylvyillä.

Terveysmetsäretkiä ja tarinoita Salamajärven kansallispuistossa

Matkailukohteiden läheisyydessä sijaitseva Salamajärven kansallispuisto luo upeat puitteet oman luontosuhteen elävöittämiseen. Sydänsuomessa -alueen yrittäjät järjestävät kansallispuistossa retkiä ja  omaa kehoa ja mieltä voi hoitaa Terveysmetsäretkillä ja Metsäkylvyissä sekä Metsänhenkien mailla-vaelluksilla.  Äänimatkat ja retket metsänhenkien maille ovat koskettavia, mielikuvitusta ruokkivia hetkiä, jotka muotoutuvat aina osallistujien näköisiksi ja soveltuvat sekä perheen pienimmille että suurimmille.

Kansallispuiston monipuolisesta retkitarjonnasta sekä muista palveluista löytyy lisätietoa Metsähallituksen Luontoon.fi -sivuilta.

Kurkkaa Sydänsuomessa-alueen yhteinen verkkokauppa, jonne on jo saatu ensimmäiset palvelut esille. Verkkokaupan valikoima lisääntyy pikkuhiljaa luontomatkailuhankkeen toimenpiteiden edetessä.
Nämä toimenpiteet Sydänsuomessa mahdollistaa Sydänsuomen luontomatkailun kasvuohjelma -hanke, joka on Euroopan unionin osarahoittama. Rahoituksen myöntää Keski-Suomen liitto.