“Olen joka paikan höylä. Teen mitä pyydetään ja osaan toimia jokaisella osastolla”, sanoo Karstulan K-marketissa työskentelevä Jessica. Nuori nainen on paljasjalkainen karstulalainen ja työskennellyt kaupassa lukion viimeisestä vuodesta alkaen, peräti seitsemän vuotta. 

Joku voisi luulla, että vuodet kaupassa olisivat jo vieneet terän työn tekemisen ilosta, ja että kehittymisen mahdollisuudet olisivat vähäiset. Työn ohessa merkonomiksi kouluttautunut Jessica tyrmää nämä luulot.

Jessica palvelee asiakkaita Karstulan K-Marketissa

“Ei tässä työssä haasteet lopu kesken. Kaupan ala elää koko ajan, ruokatrendit ja yhteiskunta muuttuu, ja tämä muutos näkyy kaupassa äkkiä.”

Jessican kertoessa työstään ilmenee, että virtaa päivittäiseen tekemiseen antaa lopulta hyvin arkiset asiat. Vuosien työkokemus on myös tuonut tekemiseen vapautta ja varmuutta.

“Meillä on ihan mahtavat asiakkaat! Lisäksi tässä työssä saa toteuttaa itseään ja käyttää luovuutta, on vapaat kädet eikä tarvitse kysellä lupia”, Jessica kertoo työnsä parhaita puolia.

Asuinpaikkana Karstula saa Jessicalta kehuja. Metsästystä harrastava Jessica kehuu paikkakunnan ulkoilumaastoja- ja reittejä, mutta myös yleisesti harrastustoimintaa ja kansalaisopiston kursseja.

Yksi harmittava asia kuitenkin on, ja se on muuttoliikkeen suunta. Nuorta väkeä ja perheitä toivottaisiin kovasti myös Karstulaan. Tämän Jessica nostaa esiin jo aivan haastattelun alkumetreillä, ja vinkkaa pian perään, että alueella tuetaan monipuolisesti lapsiperheitä. Heidän perheellään lapsen ensimmäinen vuosi päivähoidossa oli maksuton.

Kaupungin helinästä ja hälinästä pitäville Jessica ei suosittele muuttoa alueelle, mutta kaikki muut hän toivottaa lämpimästi tervetulleiksi.

“Rauhallista on, ja palvelut on aina lähellä. Mekin aina toteutamme asiakkaiden toiveita”, Jessica pohtii alueen vahvuuksia.