Sydänsuomessa kehitetään

Sijoita bisnekseen – Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen

Sijoita bisnekseen – Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen

​Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen -hankkeen avulla edistetään alueen elinkeinorakenteen monipuolistumista, uusien innovatiivisten yritysten perustamista sekä nykyisten yritysten kilpailukykyä, kasvua ja kansainvälistymistä.

Toimenpiteiden kautta yritysten ja alueen vahvuudet ja mahdollisuudet tulevat niin kansalliseen kuin kansainväliseen tietoisuuteen ja alueen yritykset näyttäytyvät houkuttelevina sijoituskohteina pääomasijoittajille ja bisnesenkeleille. Hankkeen myötä pohjoisen Keski-Suomen seutukunnan profiili on nostettu kokonaan uudelle tasolle.

Hankkeen varsinainen kohderyhmä on pk-sektori ja erityisesti innovatiiviset, kasvuhaluiset, kansainvälistymiseen pyrkivät uudet ja jo olemassa olevat yritykset toimialariippumattomasti. Kohderyhmään kuuluvat myös alueelle työllistyvät ihmiset, julkinen sektori sekä kunnat.

Hankkeessa kehitetään yhteinen viestintä-, markkinointi- sekä kasvupalvelualusta, jossa tuodaan esille niin alueen kuin alueella toimivien yritysten vahvuudet ja mahdollisuudet sekä uudet kehittämisavaukset ja -kohteet.

Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen -hankkeen hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, ja se toteutetaan yhteistyössä Kehittämisyhtiö Witas Oy:n sekä Kannonkosken kunnan kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2020-31.12.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toiminta-alueen kunnat; Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari. Hanke on osa Sydänsuomessa-kokonaisuutta, johon kuuluvat lisäksi Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen (EAKR) sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKE:n hallinnoima Invest in Staff (ESR).

 

Hankkeen toteutusaika1.1.2020 – 31.12.2021
RahoitusEAKR; TL 1, ET 2.1
Budjetti281 616 €
HallinnoijaKehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy
ProjektipäällikköJenni Leppilahti
ProjektityöntekijäJanne Taavitsainen
KohderyhmäPk-yritykset

 

Keski-Suomen liitto uusi logo
Euroopan unionin aluekehitysrahaston lippulogo