Syksy on saapunut, opinnot alkaneet ja elämä palautunut takaisin arkeen. Ihanat muistot kesäisestä Sydänsuomesta lämmittävät viileneviä iltoja. Päällimmäisenä tunteena kesän jälkeen on kiitollisuus. Olemme kiitollisia, että saimme näin ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua hieman tuntemattomampaan Suomen osaan. Koronan vuoksi ulkomaanmatkat ovat jääneet käymättä, mutta on hienoa huomata, kuinka erilaisia elämyksiä voi saada aivan omassa kotimaassakin. Kesä Sydänsuomessa piti sisällään monia seikkailuja, ja kokeilimme monia asioita ensimmäistä kertaa elämässämme. Meloimme ensimmäistä kertaa kajakilla, olimme ensimmäistä kertaa hevosen selässä ja kävimme ensimmäistä kertaa bingossa. Oulussa tuskin olisi bingoon tullut lähdettyäkään, mutta kiinnostus uutta ympäristöä kohtaan laittoi vipinää kinttuihin. Halusimme ennakkoluulottomasti kokea mahdollisimman paljon kesän aikana, minkä vuoksi saimmekin kesästä niin paljon irti.

Vietä Kesä Sydänsuomessa osallistujia valokuvassa heinäkuussa

Tutustuimme kesän aikana moneen ihanaan ihmiseen. Kampanja tarjosi mukavan ja turvallisen ympäristön tutustua muihin osallistujiin. Vaikka olimmekin erilaisia, meitä yhdisti tietynlainen uteliaisuus ja seikkailunhalu. Saimme kesän aikana kavereita ympäri Suomea, ja tapaamme heitä toivottavasti vielä tulevaisuudessakin. Myös paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita, ja heidän kokemustensa kautta avautui entistä syvempi ymmärrys alueen elämästä. Sydänsuomalaisilla on paljon rakkautta kotiaan kohtaan, mikä välittyi vahvasti meille ulkopaikkakuntalaisillekin.

Olemme muutaman vuoden ajan haaveilleet maaseudulle tai pienemmälle paikkakunnalle muuttamisesta. Ehkä arvokkain asia, jonka saimme tämän kesän aikana, on käytännön kokemus pienen paikkakunnan elämästä. Kampanja antoi meille mahdollisuuden kokeilla, olisiko maalaiselämä todellisuudessa meitä varten, vai jäisikö se ainoastaan maalaisromanttisen haaveen tasolle. Pari kuukautta Pihtiputaalla todisti meille sen, että maalla asuminen on todellakin meidän juttu! Olemme molemmat kasvaneet kaupungissa, eikä meillä ennen viime kesää ollut juurikaan käsitystä siitä, mitä pienemmän paikkakunnan elämä pitää sisällään. Kesän jälkeen olemme viisaampia, ja voimme nyt hyvillä mielin jatkaa muuttohaaveita. Haluamme kiittää erityisesti Päivärannan tilaa Pihtiputaalla, joka otti meidät avoimin sylin vastaan, osaksi perhettä. Tutustuimme siellä mitä upeimpiin eläimiin ja ihmisiin, ja Henna ihastui lampaisiin ikihyviksi. Kiitos kauniista kokemuksista.

Nyky-yhteiskunta on hyvin monimutkainen, kiireinen ja stressiä täynnä. Elämän yksinkertaistaminen ja perusasioiden äärelle palaaminen on aika ajoin tarpeellista. Meille eläinten hoitaminen ja luonnossa kulkeminen palautti takaisin tähän hetkeen ja muistutti, mikä todella on tärkeää. Rakastuimme Sydänsuomen lempeyteen ja leppoisuuteen. Kiitos Vietä kesä Sydänsuomessa -kampanjan järjestäjille ikimuistoisesta kesästä!

 

Henna halailee lampaita

Cassu pitkospuilla