Skip to content

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Kyyjärvi Camping is ready for a legendary tourist summer

Kyyjärvi Camping on ihastuttavan idyllinen leirintäalue Kyyjärven keskustan tuntumassa. Leirintäalueen vetonaulana on auringonlasku, jota pääsee ihailemaan pikkumökeissä vaikka makuuasennosta.

Roope Valden on kausiyrittäjä Kyyjärvi Campingillä: kesän ajan hän isännöi idyllistä leirintäaluetta Sydänsuomessa.

Roope Valden ja vaimonsa Riikka saapuivat Kyyjärvelle leirintäalueen isäntäväeksi onnellisten sattumien kautta. Leirintäalueen vetäjät edustavat uudenlaista kausiyrittäjyyttä Sydänsuomessa. Talven pariskunta viettää Helsingissä ja saapuu Kyyjärvelle muuttolintujen lailla kevään koittaessa.

– Olen aikuisikäni asunut Helsingissä eikä minulla ollut minkäänlaisia siteitä Kyyjärvelle tai pohjoiseen Keski-Suomeen. Mutta kun leirintäalue tupsahti eteen, ei tarvinnut kauaa tuumata. Ei pidä katua sitä, mitä on tehnyt, vaan sitä, mitä jätti tekemättä, leirintäalueen isäntä Roope kertaa kolmen vuoden takaista tapahtumaketjua.

Kävijöitä melojista moottoripyöräilijöihin

Leirintäalue oli elänyt jonkin aikaa hiljaiseloa ja Valden kuvaileekin, että leirintäalueen tunnettuutta on lähdetty rakentamaan uudestaan. Pieniin, kauniisti sisustettuihin mökkeihin mahtuu nelisenkymmentä yöpyjää. Sen lisäksi leirintäalue mahdollistaa caravan-elämän järvimaisemissa.

– Alkamassa on Kyyjärvi Campingin kolmas, legendaarinen matkailukesä. Kuluneina vuosina olemme etsineet uusia kohderyhmiä, kuten moottoripyöräilijöitä. He ovat juuri löytämässä meidät. Sijaintihan on hyvä tässä Jyväskylän ja Vaasan puolessavälissä.

Valden kertoo, että leirintäalueen pitäjille on tärkeää, että kävijöille riittää tekemistä alueella.

– Vuokraamme sup-lautoja ja soutuveneitä ja teemme yhteistyötä esimerkiksi Salamajärven kansallispuiston kanssa. Tyypillisesti matkailuautossa yövytään täällä 1-2 vuorokauden verran ja kyllähän kävijät samalla hyödyntävät paikallisia palveluja ja piipahtavat Marimekon outletissä, Shellillä ja pohjoispäädyssä, kuten paikalliset nimittävät viinakauppaa, Valden naurahtaa.

Myös melojat ja pyöräilijät ovat löytäneet Kyyjärvi Campingin. Leirintäalueelta pääsee melomaan Saarijärven reitille, sen sijaan esimerkiksi espanjalaiset pyöräilijäryhmät ovat pysähtyneet Kyyjärvelle matkallaan Jäämeren rannalle.

Persoonallisesti sisustetuista mökeistä avautuu kaunis järvimaisema.

Mikä pysäyttäisi ohikulkijan?

Yrittäjä kertoo, että moni tuntee Kyyjärven ja on ajanut paikkakunnan ohi, mutta ei ole koskaan pysähtynyt sinne.

– Siinäpä se on se temppu, saada ihmiset pysähtymään ja tutustumaan alueeseen. Ei pohjoisessa Keski-Suomessa juurikaan ole tunnettuja matkailun vetonauloja, meidän tärkein vetovoimatekijä on jokailtainen auringonlasku, johon alueelta on esteetön näkymä. Tapahtumatarjonta on yksi keino lisätä vetovoimaa. Meidän vahvuutemme on myös pienuus ja sympaattisuus, tämä leirintäalue ei ole mikään tehdas.

Tänä kesänä alueelle omaleimaisuutta luo Kyyjärven taidekesä, joka on yritysvetoinen taidetapahtuma. Metsäisen ja järvisen leirintäalueen eri kolkkiin on rakentunut tilataidetta. Installaatioiden materiaaleina on käytetty niin kierrätystavaraa, sateenvarjoja kuin luonnon kasvillisuutta.

Yrittäjä uskoo, että matkailun kehittäminen antaa piristysruiskeen niin kunnalle kuin koko alueelle. Katseet kääntyvät syksyllä alkavaan luontomatkailun kehittämishankkeeseen, johon Sydänsuomessa kunnat ovat saamassa rahoituksen JTF-rahastosta. Yhteisen hankkeen tavoitteena on tiivistää matkailuyrittäjien yhteistyötä, luoda kasvuohjelma matkailun kehittämiseksi ja sitoutua yhteiseen matkailumarkkinointiin.

Persoonallisesti sisustetuista mökeistä avautuu kaunis järvimaisema.Tänä kesänä leirintäalueen ilmettä piristävät Taidekesän omaperäiset installaatiot.

Tutustu Kyyjärvi Campingin majoitusmahdollisuuksiin!