“Kehittäjä ja muutosjohtaja. Tapaan ihmisiä mielelläni vaikka kuvan showroomissamme, joka on AltspaceVR-maailmassa. Se on nykyaikaa.” Näin kuvailee itseään Kari Jarvansalo, Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen -hankkeen projektipäällikkö. Tälle nimitykselle löytyy muutenkin katetta, sillä Karin työura on pitkä ja vaiheikas. 

Hän on ollut viimeiset 20 v. logistiikka-, matkailu- ja lentokenttäbisneksessä yrittäjänä tai yritysten johdossa sekä aiemmin myös useissa kehittämishankkeissa. “Olen perustanut yrittäjänä tai yritysten johdossa 57 uutta yritystä tai liiketoimintaa ja rekrytoinut näihin 1067 ihmistä”, Kari toteaa.

Kari Jarvansalon virtuaalihahmo

Karin voi tavata myös virtuaalimaailmassa.

Tiivistetysti Karin tavoitteena Sydänsuomessa on eri keinoin varmistaa, että alueen kasvua ja kansainvälistymistä tavoittelevat yritykset löytävät jatkossakin osaavaa työvoimaa palvelukseensa. Yhteistyötä tavoitteen eteen tehdään tiiviisti alueen yritysten, kuntien ja muiden toimijoiden kesken. Koska aluetta tunnetaan verrattain heikosti, hankkeen tärkeänä tavoitteena on myös nostaa koko Sydänsuomen tunnettuutta ja kertoa suurelle yleisölle seudun vahvuuksista.  

Siviilissä Karin vapaa-aika kuluu luonnossa ja Lappi erityisesti vetää puoleensa. Tämän lisäksi runsaasti aikaa kuluu lapsenlapsi Maunon kanssa puuhaillessa. “Hän on erityisen kiinnostunut kaikesta tekniikasta. Käymme monta kertaa kesässä katsomassa Vääksyn kanavan läppäsiltaa, ja hän aina miettii ja ihmettelee sen toimintaa”, Kari kertoo tehtävästään ukkina.