Sijoita bisnekseen hankkeen projektipäällikkö Jenni Leppilahti

Syntyperäinen karstulalainen Jenni Leppilahti on Sijoita bisnekseen -hankkeen projektipäällikkö. Näkemystä tehtävään antaa 20 vuoden kokemus eri tehtävistä Kehittämisyhtiö Karstulanseudussa. Ura yhtiössä alkoi aikanaan kansainvälisen matkailumarkkinoinnin opinnäytetyöstä, ja matkan varrella työ on pitänyt sisällään mm. matkailupalveluiden koordinointia, yrityskehittämistä ja nykyisin myös viestintää. “Ehkä tänä päivänä jo harvinaisuus, että on koulun jälkeen päässyt yhteen paikkaan ja ollut siinä koko ikänsä”, Jenni pohtii polkuaan.

Kysyttäessä “mökin mummolle” kerrottavaa versiota hankkeensa tavoitteista Jenni naurahtaa ensin, mutta aloittaa pian perinpohjaisen selostuksen. “Hankkeen tarkoitus on tehdä pohjoisen Keski-Suomen alueelle yhteinen viestintä-, markkinointi- ja kasvupalvelualusta”, Jenni kertoo. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi nettisivua, josta alueelle sijoittumista tai sijoittamista pohtiva yritys saa kaiken tarvittavan tiedon päätöksensä tueksi. Lisäksi sivuston tarkoitus on markkinoida koko Sydänsuomen aluetta ja tehdä sitä tunnetummaksi, jotta alueelle saataisiin lisää työntekijöitä, asukkaita ja yrityksiä. Jenni myös korostaa, että töitä alustan parissa ei suinkaan tehdä yksin, vaan tavoitteet ja toimenpiteet ovat koko hankekokonaisuuden yhteisiä.

Vapaalla Jennin löytää todennäköisesti metsästä tai käsityöharrastuksen parista. Jo kotipihan läheisyydestä alkavasta metsästä mukaan tarttuu niin marjat, sienet kuin yrtitkin. Kotona monet metsän antimet päätyvät kuivuriin, josta Jenni on silminnähden innostunut. “Alkukesästä kuivasin ja jauhoin kuusenkerkkää, nyt syksymmällä olen kokeillut jauhettua puolukkaa rahkan päälle”, Jenni vinkkaa.