Arki Sydänsuomessa

Asuminen ja eläminen

 

 

Pohjoisen Keski-Suomen sijainti Suomen kartallaSydänsuomessa hankkeiden toiminta-alueen kartta pohjoisen Keski-Suomen kahdeksasta kunnasta

 

 

”Kun olet Sydänsuomessa, olet pohjoisessa Keski-Suomessa”.

Alueelle muuttaminen ei aina ole yksinkertainen prosessi. Muuttamista suunnittelevalle nousee usein monia kysymyksiä: Mistä löydän asunnon? Mitä palveluita ja harrastusmahdollisuuksia uudella paikkakunnalla on? Millaiset kulkuyhteydet?

Seudulle muuttamisen tulisi olla helppoa

Kehitämme parhaillaan alueelle sijoittumista edesauttavaa palvelua. Tämän palvelun kautta löydät helposti alueelle muuttamiseen tarvittavat tiedot, sekä hyödyllisiä vinkkejä siitä, mikä kunnistamme tarjoaa juuri sinun tarpeitasi parhaiten vastaavan asuinympäristön. Ennen palvelun julkaisua voit tutustua alueemme kuntiin tältä sivulta löytyvien linkkien kautta.

Yllä näkyvät kartat auttavat hahmottamaan sijaintiamme. Alueelle muuttamiseen liittyvät palvelumme ja neuvontamme koskevat kartassa sinisellä merkittyjä kuntia: Kinnula, Pihtipudas, Kivijärvi, Viitasaari, Karstula ja Kannonkoski. Näissä kuudessa kunnassa käytössäsi ovat kaikki Sydänsuomessa -kokonaisuuden palvelut. Kyyjärvellä ja Saarijärvellä yrittäjien käytössä ovat Satsaa ihmisiin -hankkeen palvelut.

Viereisiltä välilehdiltä löydät linkkejä tarkempiin kuntakohtaisiin tietoihin. Näiden linkkien takaa pääset tutustumaan kuntiin asuinympäristöinä.

 

 

 

Kannonkosken kunnan logo

Kannonkoski on noin 1350 asukkaan kunta, joka sijaitsee Sinisen tien varrella keskellä pohjoista Keski-Suomea. Kannonkoskella vietetään leppoista arkea ja peruspalvelutkin ovat kunnossa. Koulu on uusi, edullinen rantatontti järjestyy halukkaille ja liikuntaa varten täällä on mm. jalkapallo-, uima-, ja keilahallit. Aika kova juttu tämän kokoiselle kunnalle.

Lisätietoa Kannonkoskesta löydät kunnan nettisivuilta, tai Kannonkosken kuntaesitteestä www.esitteemme.fi/kannonkoskenkunta/WebView/ .

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoa asumisesta Kannonkoskella

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Jyväskylä – 100km

Seinäjoki – 147km

Kokkola – 164km

Kuopio – 178km

Karstulan kunnan logo

Kokoaan suurempi, maineensa veroinen. Näin Sydänsuomen lounaiskulmassa sijaitsevasta Karstulasta sanotaan. Tähän hieman alle 4000:n asukkaan kuntaan pääset helpoiten valtatie 13 tai kantatie 58 pitkin.

Karstulassa elinvoimaa riittää, koska yritysten menestyksen eteen tehdään paljon töitä. Suksi luistaa muutenkin hyvin, sillä laduista ja muista liikuntapaikoista pidetään hyvää huolta.

Lisätietoa Karstulassa asumisesta löydät täältä

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Jyväskylä – 100km

Seinäjoki – 120km

Kokkola – 149km

Tampere – 198km

Kinnulan kunnan vaakuna

Kantatie 58:n varressa sijaitseva Kinnula edustaa pohjoista kolkkaa Sydänsuomessa ja samalla koko Keski-Suomen maakunnassa. Vuoden 2020 alussa Kinnulassa oli noin 1650 asukasta. Kinnulan kunnan nettisivuille pääset tästä.

Kinnulassa asumisesta löydät lisätietoa myös täältä.

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Kokkola – 126km

Jyväskylä – 160km

Seinäjoki – 160km

Kuopio – 185km

Kivijärven kunnan logo ja slogan

58-tien varressa sijaitsee myös Kivijärven hieman alle 1 100 asukkaan kunta. Kivijärvi saattaa olla monille tuttu erityisesti sen alueella osittain sijaitsevasta Salamajärven kansallispuistosta.

Tutustu Kivijärvellä asumiseen täällä.

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Jyväskylä – 125km

Seinäjoki – 150km

Kokkola – 140km

Kuopio – 190km

Pihtiputaan kunnan vaakuna

Tämä mummostaankin tunnettu kunta sijaitsee nelostien varrella helppojen kulkuyhteyksien päässä. Asukkaita Pihtiputaalla on noin 4000, ja se on maakuntamme pohjoisin kunta.

Tutustu Pihtiputaalla asumiseen täällä.

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Jyväskylä – 136km

Kuopio – 160km

Kokkola – 161km

Seinäjoki – 202km

Oulu – 204km

Viitasaari logo sloganilla

Viitasaari on asukasmäärältään suurin yksittäinen kunta/kaupunki Sydänsuomessa, ja sen asukasluku on noin 6 100. Viitasaari sijaitsee nelostien ja Sinisen tien, eli kahden pituus- ja leveyssuunnassa merkittävän väylän risteyskohdassa.

Viitasaarella asumisesta haaveilevat voivat tutusta kaupungissa asumiseen täällä.

Etäisyys lähimpiin maakuntakeskuksiin:

Jyväskylä – 99km

Kuopio – 141km

Seinäjoki – 178km

Kokkola – 190km

Oulu – 241km

Keski-Suomen liitto uusi logo