Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Sydänsuomessa-alueen hankkeet löytyvät nyt yhdestä paikasta

Yhtenäiset hankesivut kokoavat yhteen ja tekevät näkyväksi Sydänsuomessa-alueen vahvaa kehittämistyötä.

Hanna Moilanen, Jasmine Välikangas ja Tiina Toivonen keskustelevat uudesta hankesivustosta Sydänsuomen hanke- ja viestintätiimin tapaamisessa Pihtiputaalla.

Sydänsuomessa-alueen yhteiset kehittämishankkeet löytyvät nyt omasta hankegalleriastaan Sydänsuomessa-verkkosivuilta. Ideana on, että kaikilla hankkeilla on helppokäyttöiset ja tyyliltään samanlaiset sivut.

− Yhtenäiset hankesivut kokoavat yhteen ja tekevät näkyväksi alueen vahvaa kehittämistyötä. Hankkeet löytyvät yhdestä paikasta ja niitä ei tarvitse etsiskellä eri hallinnoijien verkkosivuilta, hankeasiantuntija Hanna Moilanen Sydänsuomen aluekehitystyölle pikastartti -hankkeesta sanoo.

Verkkosivuilla kuvataan napakassa ja konkreettisessa muodossa hankkeiden tavoitteet, toimenpiteet ja tulokset. Sinne talletetaan keskeiset tuotokset ja julkaisut, jotta ne löytyvät helposti myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Ajankohtaisten artikkelien kautta on myös mahdollista seurata hankkeiden etenemistä ja saada niistä väliaikatietoja.

Aluerahaa käytetään vipuvartena rahoituksen saamiseen hankkeille

Sydänsuomessa-kunnat (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari) tekevät yhdessä tavoitteellista alueyhteistyötä, jossa kehittämishankkeita hyödynnetään alueen strategisen kehittämisen työkaluina.

Kunnat rahoittavat aluekehitystyötä asukasluvun pohjalta määräytyvällä summalla vuosittain. Päätökset aluekehitystyön konkreettisista avauksista tehdään alueen yhteisessä Kehittäjätiimissä, jossa alueen jokaisella kunnalla on oma edustajansa.  

Mukana tiimissä on myös Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, rahoittajien edustus ja aluekoordinaattori. Kehittäjätiimi päättää toteutettavista hankkeista yhteisen kehittämisbudjetin asettamissa rajoissa.

− Nyt julkaistut hankesivustot tekevät näkyväksi myös kuntapäättäjille, mitä hankkeita kuntien yhteiseen aluerahapottiin sijoittamilla euroilla on käynnistetty ja mitä ne tuovat Sydänsuomessa-alueelle, aluekoordinaattori Minna Jaakkola sanoo.

Hankegalleria on suunniteltu ja tuotettu Sydänsuomen aluekehitystyölle pikastartti -hankkeessa, jota Keski-Suomen liitto on rahoittanut.