Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Hae Sydänsuomen ilmastokoordinaattoriksi!

Sykkiikö sydämesi ilmastotyön kehittämiselle? Ilmastokoordinaattorina pääset laatimaan kunnille ilmastosuunnitelmat yhdessä sidosryhmien kanssa keskellä luonnonkaunista Sydänsuomea.

Sydänsuomi on edelläkävijänä tuottamassa ilmastosuunnitelmia kuntiin. Tule mukaan tekemään vihreää Sydänsuomea!

Keski-Suomessa on käynnissä kahdeksan kunnan ilmastotyötä edistävä Pohjoisen Keski-Suomen ilmastosuunnitelma -hanke. Hanke on saanut 100-prosenttisen rahoituksen ympäristöministeriöltä. Sen keskeisin tavoite on laatia mukana oleville kunnille ilmastosuunnitelmat, jotka sisältävät päästövähennystavoitteet, toimenpiteet niiden saavuttamiseksi ja seurannan kehittämisen.

Seudullisessa ilmastohankkeessa ovat mukana Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari. Hankkeessa työskentelee kokoaikainen projektipäällikkö ja ilmastokoordinaattori, joiden työkaveriksi etsitään nyt toista ilmastokoordinaattoria henkilöstömuutosten vuoksi. Työsuhde on määräaikainen (10kk) hankkeen loppuun saakka. Ilmastokoordinaattorit jalkautuvat kuntiin työstämään ilmastosuunnitelmaa yhdessä sidosryhmien kanssa. Lisäksi ilmastokoordinaattorit osallistuvat hankkeen muuhun työhön osaamisensa ja vahvuuksiensa mukaan.

Ilmastokoordinaattori
– kehittää suunnitelmallista ilmastotyötä vastuukunnissaan ja juurruttaa sitä osaksi kuntien toimintaa ja taloutta
– osallistaa kuntien sidosryhmät ilmastotyöhön ja suunnittelee heidän kanssaan päästövähennystavoitteet, toimenpiteet ja seurannan toteuttamisen
– laatii kuntien ilmastosuunnitelmat yhdessä sidosryhmien ja muun hankehenkilöstön kanssa
– järjestää tapahtumia ja koulutuksia eri sidosryhmille, kuten asukkaille ja henkilöstölle
– osallistuu hankkeen viestinnän toteuttamiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto ja/tai tehtävään soveltuva kokemus. Tehtävä edellyttää tiivistä jalkautumista alueen kuntiin, joten ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus vaaditaan. Osa työstä on mahdollista tehdä etänä.

Toivomme sinulta
– aiempaa työkokemusta ilmastoasioiden kehittämistehtävistä,
– erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja yhteistyökykyä,
– kokemusta sidosryhmätyöskentelystä kuntasektorilla.

Tehtävän kokonaispalkka on 3600 €/kk ja määräaikainen työsuhde kestää 31.5.2025 asti. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Koeaika on kuusi (6) kuukautta työsuhteen alkamisesta. Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus ennen tehtävän vastaanottamista. Haastattelut pidetään tiistaina 9.7.2024.

Tehtävä sijoittuu Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen alaisuuteen ja hankkeen vastuukuntana on Viitasaari. Voit esittää hakemuksessasi toiveen työpisteesi sijoittumiskunnasta hankealueella.

Hakemukset on toimitettava 4.7.2024 klo 23.00 mennessä ensisijaisesti Kuntarekryn kautta tai kirjeitse osoitteella Viitasaaren kaupunki / Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi, Keskitie 10, 44500 Viitasaari. Kuoreen merkintä: Ilmastokoordinaattori. Lue lisää ja hae.