Siirry suoraan sisältöön

Sydänsuomessa

Euroopan unionin osarahoittama
Keski-Suomen liitto

Miten lähteä liikkeelle vastuullisuustyössä? Työpajat yrityksille syksyllä 2024

Mies istuu pöydän ääressä ja hymyilee ison näytön edessä.
Syksyllä 2024 järjestetään kolmen vastuullisuustyöpajan sarja. Tervetuloa mukaan!

Mietitkö sinäkin mitä vastuullisuus oikein tarkoittaa? Tuntuuko termit oudoilta ja liikkeellelähtö vaikealta? Ei huolta – yhdessä pääsemme liikkeelle. Järjestämme kolmen työpajan sarjan vastuullisuustyöstä kiinnostuneille yrityksille. Työpajoissa otetaan ensimmäisiä askeleita vastuullisuuden parissa ja tutustutaan muihin samoja kysymyksiä pohtiviin yrityksiin. Myös vastuullisuustyön aloittaneet yritykset ovat tervetulleita mukaan. 

Ensimmäisessä ke 4.9. työpajassa kuulemme yritystarinan vastuullisuustyön alkutaipaleesta. Esimerkin innoittamana pohdimme, mitä vastuullisuus omassa yrityksessä tarkoittaa sekä mikä siinä on meille ja sidosryhmillemme olennaista.

 

Toisessa työpajassa ti 8.10. kuultava puheenvuoro auttaa näkemään, kuinka yrityksistä löytyy jo tehtyjä vastuullisuuteen liittyviä toimia ja miksi niistä kannattaa viestiä. Puheenvuoron jälkeen keskustelemme oman yrityksen toiminnasta – mitä olemme tehneet ja miten voisimme kertoa jo tehdyistä asioista.

 

Kolmas työpaja ke 20.11. on vertaistapaaminen, jossa käymme läpi, miten ensimmäiset askeleet ovat sujuneet – mitä olemme oppineet ja mitä uusia ideoita on syntynyt.


Työpajoihin voi osallistua paikan päällä tai etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Myös pienryhmätyöskentelyyn on mahdollista osallistua etänä. Työpajat ovat avoimia Sydänsuomessa-alueella, Saarijärvellä sekä Kaustisen seudulla toimiville yrityksille.

 

Ilmoittaudu mukaan saman tien: https://forms.office.com/e/VxwVPhGmuA

  1. työpaja: ke 4.9.2024 klo 8–10, KEO:n rantakabinetti, Karstula / Ensiaskeleet vastuullisuustyöhön
  2. työpaja: ti 8.10.2024 klo 8–10, Digikeskus Viitasaari / Vastuullisuusviestinnän ABC
  3. työpaja: ke 20.11.2024 klo 8.30–10 Koto Hotel, Pihtipudas / Miten asiat ovat edenneet yrityksessä?

Työpajasarjan järjestävät yhteistyössä ympäristöministeriön rahoittama Pohjoisen Keski-Suomen ympäristösuunnitelma -hanke sekä Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan liittojen Euroopan unionin Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) osarahoittama Seutujen välinen muutos- ja kasvuohjelma.

 

Lisätietoja:

Ville Keränen, p. 044 537 2507, ville.keranen@witas.fi

Juho Liimatainen, p. 040 481 1234, juho.liimatainen@viitasaari.fi